8. januar 2011

Moderne julemiddag

Glaseret svinemørbrad:
2 små afpudsede svinemørbrad á ca. 400 g
2 spsk. brun farin
½ vanillestang
1 spsk. Flagesalt
1 tsk. stødt kanel
Lidt frisk timian
1 citron

Fremgangsmåde:
1.
Blend brun farin, peber, vanille, flagesalt og kanel godt.
2.
Vend svinemørbraden i krydderblandingen og steg dem på en pande i smør. Vend nu svinemørbraden i reven citronskal og plukket timian.
3.
Kom svinemørbraden i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 18-20 min.

Rødbeder i flødesovs:
1,2 kg rødbeder
3 fed hvidløg
1 potte frisk timian
2½ dl mælk
2½ dl fløde
Salt + peber

Fremgangsmåde:
1.
Skræl rødbeder og skær i tynde skiver, snit hvidløgene og hak timian (kan godt udelades).
2.
Bland sammen i en lille bradepande og hæld mælk+fløde over, drys med salt+peber.
3.
Sæt i ovnen ved 175 grader varmluft i ca 1 time.

Grønkålsalat:
2 – 3 udkernede, fintsnittede æbler
3 dl hakket grønkål
1 lille, fintsnittet rødløg
Kerner af 1 granatæble

Dressing:
1 spsk. grov dijonsennep
2 spsk. olie
1 spsk. lys vineddike (evt. hvid balsamico)
Salt og peber
35 g valnøddekerner

Fremgangsmåde:
1.
Bland alle ingredienser til salaten.
2.
Rør dressingen sammen, smag den godt til og bland den omhyggeligt med salaten, der drysses med valnøddekerner og serveres.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar