8. januar 2011

Marinerede kyllinger

Ingredienser:

4-6 Kyllingefileter
1 dl. Tomatketchup
4 spsk. Olivenolie
3 spsk. Balsamico eddike
2 spsk. Lagereddike
3 fed Hvidløg
4 spsk. Brun farin
2 tsk. Stødt rosenpaprika
½ tsk. Stødt chili
½ tsk. Stødt ingefær
½ tsk. Stødt koriander

Fremgangsmåde:
1.
Skyl kyllingefileterne i koldt vand. Afpuds dem om nødvendigt for hinder og sener og tør dem omhyggeligt.
2.
Til marinaden røres ketchup, olivenolie og de to slags eddike sammen i en skål til en ensartet masse. Pres hvidløgsfeddene i og tilsæt brun farin. Rør godt rundt og kom så krydderierne i. Lad marinaden hvile ca. 1 time, inden den skal bruges.
3.
Kyllingefileterne kan pensles med marinaden lige inden, de skal på grillen. Men de kan også pensles 2-3 timer før og lægges i køleskabet.
4.
Tænd grillen i så god tid at kullene bliver grå. Kom fileterne på grillen og steg dem på begge sider. Husk, at kylling skal gennemsteges. Server med frisk salat og flûtes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar