8. januar 2011

Krydder-kødboller i tomatsauce

Ingredienser:

Fars:
500 g. Hakket oksekød
2-3 Gulerødder
1 tsk. Stødt kardemomme
1 tsk. Stødt spidskommen
1/2 tsk. Cayennepeber
1 tsk. Stødt koriander
2 fed Hvidløg
1 Lille løg
1 Æg
50 g. Rasp
1 tsk. Tomatpure
2 spsk. Citronsaft
Sauce:
2 ds. Flåede tomater
3 tsk. Tomatpure
½ Aubergine
½ Løg
1 spsk. Olie
½ tsk. Sukker
Saft fra ½ citron
Salt og peber
500 g. Spaghetti

Fremgangsmåde:
1.
Hak løg og hvidløg fint, riv gulerødderne fint og rør det i oksekødet sammen med krydderier, æg og rasp og 1 tsk. koncentreret tomatpure, 2 spsk. citronsaft, tilsæt salt og peber.
2.
Når farsen er godt rørt sammen, form da små kugler og læg dem på en bageplade med bagepapir på, bag kødbollerne i ovnen 180 grader i 15 minutter.
3.
Imens hak auberginer og løg i små tern, sauter i olie og tilsæt resten af tomatpuréen, flåede tomater, 1 dl vand og sukker, lad det småsimre i 10 minutter.
4.
Når kødbollerne er færdige i ovnen tilsættes de saucen sammen med citronsaft, det smages til med salt og peber.

Kødbollerne serveres derefter med spaghetti og frisk grøn salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar