8. januar 2011

Chili con Carne med chokolade

Ingredienser:

400 g Oksekød
1-2 Løg
2 fed Hvidløg
2 Peberfrugter
3-5 Gulerødder
1,5-2 ds. Hakket tomat (evt. med chili)
1 ds. Tomatpure (stor)
2 dl. Vand
½ Mørk øl
1 dl. Balsamico-eddike
1 ds. Kidneybønner (gerne i chili)
1 tsk. Spidskommen (med top)
1,5 tsk. Oregano
1 tsk. Timian
2 tsk. Paprika
2 stk. Tørret chili (Piri piri)
2 Bouillonterning (grøntsag)
1 spsk. Sukker (ca.)
1. tsk. Kanel
15 stk. Chokoladeknapper (Mørk)
Citronsaft
Salt og peber

Fremgangsmåde:
1.
Oksekød, løg, hvidløg, peberfrugter i tern og revne gulerødder brunes af med spidskommen, timian, oregano, paprika, chili, øl og balsamico (krydderierne har været igennem morteren).
2.
Tomatpure, hakket tomat (1,5 ds. – gem resten til senere), vand og bouillonterning.
3.
Kog i 30 min.
4.
Bønnerne tilsættes (skylles først) og det hele koger videre i 10 min.
5.
Smages til med resterende ingredienser, og evt. med resterende tomat.

Serveres med ris, brød, creme fraiche og salat. Pynt evt. med to friske chilipebre uden stilk udkernede og hakkede.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar