8. januar 2011

Boller i karry

Ingredienser:

Kødboller:
500 g. Hk. kalv og flæsk (Svinekød)
1 Fin hakket løg
2 Æg
50 g. Mel
1 dl. Danskvand (Evt. vand)
½ tsk. Stødt koriander
1 tsk. Stødt spidskommen
1-2 spsk. Karry (afhængig af smag)
1 tsk. Groft salt

Sauce:
3 spsk. Olie
2-3 spsk. Karry
2 fed Hakkede hvidløg
100 g. Frisk revet ingefær
2 Gulerødder i skiver
2 Stilke blegselleri i skiver
1 Løg i skiver
2 Æbler i skiver
2 spsk. Mel
3 dl. Vand fra bollerne
2 dl Piskefløde
200 g. Kokosmælk
Salt og friskkværnet peber
1 stor håndfuld persille

Fremgangsmåde:
1.
Start med at sætte en gryde over med rigeligt vand og groft salt.
2.
Kom kalv og flæsk i en stor skål med løg, æg, mel, danskvand og krydderier. Rør det sammen til en fars. Form farsen til små boller med en ske, kom dem ned i det spilkogende vand. Når bollerne kommer op til overfladen, er de færdige. Tag dem op med en hulske og gem dem på et fad.
3.
Rens risene i rigeligt koldt vand og dryp dem derefter godt af, kog dem med 6 dl vand, lad dem simre i 10 minutter. Lad dem stå under låg, til de skal serveres.
4.
I en stor sauterpande eller gryde tilsættes olie, karry, ingefær og hvidløg. Lad det sautere lidt og tilsæt så de øvrige grønsager. Rør rundt en gang, tilsæt melet og rør det godt rundt. Tilsæt det varme vand, som bollerne har kogt i, lidt ad gangen og rør godt rundt efter hver gang, så melet bliver rørt ordentligt ud i saucen.

Tilsæt til sidst fløde (evt. kokosmælk) og lad det koge op. (Hvis saucen er for tynd, kan det resterende vand fra bollerne jævnes op, og hældes over i saucen for den ønskede konsistens.)
5.
Smag til med salt og peber, karry, koriander og paprika.
6.
Kom bollerne op i gryden.

Servers med ris og evt. rosiner og salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar